Konferencja organizowana przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno Spożywczego,Zakład Technologii Mięsa i Tłuszczu 
Stowarzyszenie Naukowo-Techniczne Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego Sekcja Chemii i Technologii Tłuszczów PTTŻ, a także Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju


Organizatorzy serdecznie zapraszają do udziału w XXIV Międzynarodowej Konferencji Naukowej "Postępy w technologii tłuszczów roślinnych".

Konferencja będzie obejmowała następujące bloki tematyczne:

  • Aspekty żywieniowe tłuszczów roślinnych;
  • Oleje roślinne - technologia, jakość, zastosowanie;
  • Modyfikacja tłuszczów w procesach technologicznych;
  • Produkty tłuszczowe na rynku krajowym - oleje, oliwa z oliwek, margaryny, frytury, tłuszcze cukiernicze, tłuszcze kakaowe, tłuszcze mleczne;
  • Problemy jakościowe, metody analityczne i zgodność z CEN i Niespożywcze kierunki zastosowania olejów i tłuszczów - biodiesel, tł. odpadowe.


Prace naukowe prezentowane będą w formie wykładów, doniesień i posterów. Organizatorzy przewidują wydrukowanie recenzowanych materiałów konferencyjnych zawierających teksty wystąpień i prac naukowych w czasopiśmie naukowym „Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego". W Konferencji wezmą udział przedstawiciele uczelni, zakładów tłuszczowych, firm współpracujących z przemysłem tłuszczowym z Polski oraz z zagranicy.
 

Więcej informacji>>>