Serdecznie zapraszamy do udziału w III Ogólnokrajowej konferencji na temat śruty rzepakowej pod hasłem: „Śruta rzepakowa jako realna alternatywa dla importu śruty sojowej. Możliwości zwiększenia wykorzystania pasz rzepakowych w żywieniu drobiu oraz bydła mięsnego” rzepakowej, która odbędzie się w dniu 19 listopada 2019 r. we Włoszakowicach (woj. wielkopolskie).
Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju tym razem we współpracy z Wielkopolską Izbą Rolniczą, a także Krajowym Zrzeszeniem Producnetów Rezpaku i Roślin Białkowych już po raz III organizuje konferencję promującą krajowe pasze rzepakowe. Tegoroczna edycja konferencji poświęcona będzie możliwościom zastąpienia modyfikowanej genetycznie śruty sojowej w żywieniu drobiu oraz bydła mięsnego i będzie mieć miejsce w Hotelu Toscania przy ul. Kurpińskiego 24, 64-140 Włoszakowice. Szczegóły dotyczące konferencji oraz rejestracji na poniższym plakacie.
Relacje z poprzednich edycji:
I edycja 28 listopada 2017, Przysiek
II edycja 10 grudnia 2018, Piątnica