Jesienny sezon targowy w branży rolno-spożywczej otwierają targi WARSAW FOOD EXPO, które rozpoczną się już 12 września w PTAK WARSAW EXPO w Nadarzynie k/Warszawy


WARSAW FOOD EXPO to kompleksowy przegląd oferty produktów spożywczych dla sektora handlu i sektora HoReCa. Udział w tegorocznej edycji potwierdziło blisko 200 wystawców z Polski i zagranicy, którzy zaprezentują szeroką ofertę produktów żywnościowych ze wszystkich segmentów rynku rolno-spożywczego. Na targach obecne będą też firmy mające w swojej ofercie opakowania do żywności, rozwiązania chłodnicze czy maszyny stosowane w przemyśle spożywczym.

Wydarzenie, które organizujemy jest bardzo dobrym narzędziem promocji polskiej żywności. W programie Hosted Buyers, który odbywa się w ramach targów, swój udział potwierdziło ponad 100 kupców z zagranicy którzy są zainteresowani importem polskiej żywności. Do dyspozycji naszych wystawców i biznesowych odwiedzających oddajemy dedykowaną platformę do umawiania spotkań odpowiadających preferencjom obu stron, a także kameralną przestrzeń do rozmów – mówi Katarzyna Drobińska, Dyrektor ds. Targów WARSAW PTAK EXPO –   lokalizacja naszego centrum, w sąsiedztwie międzynarodowego lotniska, 15 min samochodem od centrum Warszawy sprawia, że w targach chętnie uczestniczą osoby decyzyjne w zakresie zakupów z sektora handlu, jak i HoReCa.

Na Warsaw Food Expo 2019 warto przyjechać także ze względu na bogaty program konferencji i seminariów, który podejmować będzie najbardziej aktualne tematy dla branży. Bezpieczeństwo żywności, rosnąca popularność produktów roślinnych, eksport polskiej żywności, przyszłość cateringu dietetycznego, nietermiczne metody utrwalania żywności czy biodegradowalne opakowania produktów spożywczych, to tylko niektóre z zagadnień które poruszone będą podczas programu towarzyszącego.

 

Szczegółowe informacje i program: www.warsawfoodexpo.pl

 

W trakcie wydarzenia odbędzie się cykl wykładów szkoleniowych dla szkół gastronomicznych pt. Rola tłuszczów w diecie oraz ich wartość odżywcza i zdrowotna", które przeprowadzi Ewa Myśliwiec, dyrektor biura PSPO.