19 października br. miała miejsce III Konferencja Dietetyki Klinicznej, w której wzięło udział ok. 150 czynnych dietetyków. Konferencja jak co roku odbywała się na Uniwersytecie Śląskim.


PSPO zorganizowało stoisko, na którym dzieliliśmy się wiedzą na temat oleju rzepakowego, a także przekazywaliśmy uczestnikom specjalne pakiety. Oprócz broszurki z przepisami i z informacjami na temat właściwości oleju, każdy otrzymał też 3 butelki oleju rzepakowego. Dzięki współpracy z firmami członkowskimi KOMAGRA i ZT KRUSZWICA dietetycy otrzymali butelki marki „Polski olej rzepakowy” – rafinowany oraz marki „Kujawski” z ziołami i tłoczony na zimno. Stoisko cieszyło się ogromnym zainteresowaniem. Dietetycy brali udział w całodniowym szkoleniu, którego tematy skupione były na żywieniu pacjentów z różnymi potrzebami w zależności od schorzeń, np. o diecie w cukrzycy, czy chorobach wieku rozwojowego.