24 marca w "Pytaniu na śniadanie" pojawił się szereg ciekawych przepisów z olejem rzepakowym w wykonaniu Celiny Statkiewicz. Natomiast o wartościach żywieniowych i zdrowotnych oleju rzepakowego mówiła Diana Wolańska - Buzalska z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej.


Pieczone warzywa z dressingiem na bazie oleju rzepakowego, złociste kotlety ziemniaczane smażone na oleju rzepakowy z pieczarkami i pasta kanapkowa ze zmiksowancyh nasion słonecznika z olejem rzepakowym zagościły w marcowym porannym programie "Pytanie na Śniadanie" w wykonaniu Celiny Statkiewicz.

Z kolei Diana Wolańska - Buzalska, dietetyk z Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej opowiadała w rozmowie z Tomaszem Kammelem o tym czym wyróżnia się olej rzepakowy na tle innych tłuszczów. A także o cennych właściwościach nienasyconych kwasów tłuszczowych i ich zastosowaniu w profilaktycze chorób układu krążenia.

Z kolei Marzena Rogalska przypomniała wszystkim o niezwykle romantycznym widoku kwitnących pól rzepakowych, za którymi wszyscy tęsknimy...

 

Zobacz nagranie

Działanie zostało sfinanowane z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.