W bieżącym roku ukazuje się szereg pogłębionych artykułów na temat właściwości oleju rzepakowego.
Artykuły ukazują się w prasie specjalistycznej dla dietetyków - Food Forum, Food Science i Współczesna Dietetyka oraz w prasie dla lekarzy – m.in. Forum Pediatrii oraz Kardiologia i diabetologia. Ukazały się już unikalne artykuły m.in. autorstwa prof. dr hab. n. med. Piotra Albrechta i dr n. o zdr. Aleksandry Pituch-Zdanowskiej o oleju rzepakowym w żywieniu dzieci czy mgr Magdaleny Siuby-Strzelińskiej na temat tłuszczów w prewencji i leczeniu cukrzycy typu 2 ze szczególnych uwzględnieniem oleju rzepakowego.
Dodatkowo wybrane publikacje są dostępne on-line na stronach internetowych czasopism Food Forum oraz Współczesnej Dietetyki np.:
https://food-forum.pl/artykul/fakty-i-mity-na-temat-oleju-rzepakowego
https://www.wspolczesnadietetyka.pl/warto-wiedziec/tluszcze-w-profilaktyce-chorob-ukladu-krazenia
Działanie zostało sfinansowane z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.