W bieżącym roku ukazuje się szereg pogłębionych artykułów na temat właściwości oleju rzepakowego.


 

Artykuły ukazują się w prasie specjalistycznej dla dietetyków - Food Forum, Food Science i Współczesna Dietetyka oraz w prasie dla lekarzy – m.in. Forum Pediatrii oraz Kardiologia i diabetologia. Ukazały się już unikalne artykuły m.in. autorstwa prof. dr hab. n. med. Piotra Albrechta i dr n. o zdr. Aleksandry Pituch-Zdanowskiej o oleju rzepakowym w żywieniu dzieci czy mgr Magdaleny Siuby-Strzelińskiej na temat tłuszczów w prewencji i leczeniu cukrzycy typu 2 ze szczególnych uwzględnieniem oleju rzepakowego.

 

 

Dodatkowo wybrane publikacje są dostępne on-line na stronach internetowych czasopism Food Forum oraz Współczesnej Dietetyki np.:

http://www.wspolczesnadietetyka.pl/warto-wiedziec/polskie-zloto-dlaczego-olej-rzepakowy-jest-waznym-elementem-diety

https://food-forum.pl/artykul/fakty-i-mity-na-temat-oleju-rzepakowego

 

https://www.wspolczesnadietetyka.pl/warto-wiedziec/tluszcze-w-profilaktyce-chorob-ukladu-krazenia

 

Działanie zostało sfinansowane z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.