Już w najbliższą sobotę (17.10.) w formie on-line odbędzie się V Narodowy Kongres Żywieniowy pod hasłem „Dieta dla zdrowia i planety - jaka powinna być dieta przyszłości?”. PSPO upowszechniając wiedzę na temat wartości oleju rzepakowego w diecie Polaków zostało partnerem wydarzenia.  


Uczestnictwo w Kongresie jest bezpłatne, jednak wymagana jest rejestracja: https://systemcoffee.pl/?lang=pl&go2rej=1&kid=1031

Szczegółowy program Kongresu jest dostępny na stronie: https://kongres-zywieniowy.waw.pl/program 

O godzinie 12:30 zachęcamy do obejrzenia wystąpienia dr Artura Miszczaka – „Glifosat – aktualne wyniki badań pozostałości w uprawach zbóż i w żywności. Dlaczego tak często wykrywany w kaszach a nie w oleju rzepakowym”.

Dodatkowo serdecznie zapraszamy na wirtualne stoisko PSPO, na którym będzie można uzyskać więcej informacji na temat oleju rzepakowego i pobrać broszury o oleju rzepakowym przygotowane w 2020 r.

Działanie realizowane w ramach Funduszu Promocji Roślin Oleistych