Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju serdecznie zaprasza na VII Ogólnokrajową konferencję na temat śruty rzepakowej pt. "Stawiam na pasze rzepakowe w żywieniu bydła mlecznego."


Poniżej zamieszczamy program szczegółowy VII Ogólnokrajowej konferencji PSPO na temat śruty rzepakowej. Serdecznie zapraszamy do udziału. 

 

PROGRAM:

 09.00 – 10.00      Rejestracja uczestników, powitalna kawa

10.00 – 10.15       Oficjalne otwarcie konferencji i powitanie uczestników:

-        Mariusz Szeliga, Prezes, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju;

-        Wojciech Mojkowski, Dyrektor, PODR w Szepietowie  

-        Juliusz Młodecki, Prezes, Krajowe Zrzeszenie Producentów Rzepaku i Roślin Białkowych

10.15 – 10.35       Aktualna sytuacja na rynku produktów przerobu rzepaku w Polsce i Europie

-        Adam Stępień, Dyrektor Generalny, Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju

10.35 – 11.30       Poekstrakcyjna śruta rzepakowa w dawkach dla krów mlecznych

-        prof. dr hab. Zygmunt Maciej Kowalski, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

11.30 – 12.00       Poekstrakcyjna śruta rzepakowa kontra inne pasze białkowe w żywieniu cieląt - wyniki badań krajowych

-        dr hab. Paweł Górka, prof. UR Kraków, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie

12.00 – 12.40       Przerwa kawowa

12.40 – 13.20       Pasze rzepakowe w różnych modelach produkcji mleka i wołowiny

-        dr hab. Marcin Gołębiewski, prof. SGGW, Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie

13.20 – 13.30       Rzepak w technologii siewu pasowego

-        Krystian Podbiegły, FRICKE

13.30 – 14.20       Debata ekspercka

-        Wojciech Mojkowski, Dyrektor PODR w Szepietowie 

-        Piotr Szysz, Przewodniczący Zespołu roboczego ds. śruty rzepakowej PSPO;

-        Juliusz Młodecki, Prezes Zarządu KZPRiRB;

-        Mariusz Olejnik, Prezes Polskiej Federacji Rolnej;

-        Zbigniew Wróblewski, Koordynator zespołu ds. doradztwa żywieniowego PFHBiPM 

14.20 – 14.30       Podsumowanie i zakończenie konferencji

               14.30      Obiad

 

 

#Fundusze Promocji