PSPO zorganizowało warsztaty kulinarne dla twórców internetowych z obszaru wegetarianizmu, weganizmu i flexitarianizmu. Warsztaty odbyły się 11 października 2023 r. w Studio Małe Przyjemności w Warszawie.


 Ewa Myśliwiec – dyrektor marketingu PSPO przedstawiła kluczowe składniki oleju rzepakowego i korzyści wynikające z nich dla naszego zdrowia. A następnie twórcy pod okiem znanej specjalistki, autorki książek Alicji Rokickiej działającej w sieci pod nickiem @WeganNerd  przygotowywali dania, w których wykorzystywali olej rzepakowy, m.in. focaccię z fasolą , ziołami z olejem tłoczonym na zimno, pierogi z dynią i fasolą z omastą z selera, sałatkę z jarmużu z ziemniakami oraz upiekli ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką. Wszystkie przepisy bazowały na polskich produktach.

W warsztatach wzięło udział 13 twórców, wszyscy opublikowali posty na Instagramie z efektami swoich prac, podkreślając jednocześnie walory oleju rzepakowego.

Działanie było zrealizowane dzięki środkom pozyskanym przez Stowarzyszenie z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.

 

#Fundusze Promocji