19 października w Hotelu Arche w Warszawie mieliśmy przyjemność zaprezentować się na X Kongresie Bezpieczeństwa Żywności!
19 października w Hotelu Arche w Warszawie miał miejsce X Kongres Bezpieczeństwa Żywności, na którym wśród 30 wystawców zaprezentowało się również Polskie Stowarzyszenie Producentów Oleju. Kongres Bezpieczeństwa Żywności to doskonała okazja do nawiązania kontaktów, wymiany opinii i nawiązania współpracy z ekspertami i praktykami z różnych sektorów związanych z bezpieczeństwem żywności. Tegoroczna, jubileuszowa edycja Kongresu obejmowała sesje specjalistyczne: certyfikacja, aktualne wyzwania dla biznesu spożywczego, bezpieczeństwo produktu: środowisko wytwarzania.
Z licznych wystąpień prelegentów Kongresu mogliśmy dowiedzieć się między innymi o benefitach wynikających z procesu certyfikacji czy o zastosowaniu technologii X – Ray w przemyśle spożywczym. W wystąpieniach zostały omówione również nowe wersje standardów IFS oraz FSSC 22000.
Nasze stoisko cieszyło się ogromnym zainteresowaniem, a wśród odwiedzających nas gości wielokrotnie padały słowa uznania dla naszej publikacji „Rzepak na talerzu”. Spotkania te były również okazją do rozmów na temat jakości oleju rzepakowego, rodzajów oleju rzepakowego dostępnych dla konsumentów oraz możliwych, wieloaspektowych zastosowań tego produktu.
Ogromną radość sprawiały nam osoby, które zapamiętały nas z ubiegłorocznej edycji Kongresu, zapewniały o czytaniu naszych materiałów oraz chwaliły jakość naszych drewnianych, kuchennych łopatek.
Serdecznie dziękujemy za ten wspólnie spędzony czas!