Mamy niezmierną przyjemność oddać w Państwa ręce broszurę pod tytułem „Olej rzepakowy na nowo. Oliwa północy do polskich restauracji”.
Publikacja ta zwraca uwagę na szereg pozytywnych aspektów stosowania oleju rzepakowego w kuchni, do których możemy zaliczyć, chociażby: najniższą zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych ze wszystkich powszechnie używanych olejów kulinarnych, korzystny stosunek kwasu Omega -6 do kwasu Omega -3 czy wysoką zawartość witamin E i K.
Publikacja ta została podzielona na 3 bloki tematyczne: zdrowie, technologia, smak. Znajdziecie w niej ciekawe, merytoryczne artykuły dotyczące różnych aspektów oleju rzepakowego, wypowiedzi ekspertów oraz przepisy znanych trójmiejskich kucharzy: Julia Juchnowicz-Zielińska, Damian Mazurowski, Wojciech Błaszkiewicz-Okrągły, takie jak przepis na: focaccie, boczniaki a’la śledź czy magdalenki z białej czekolady .
Oficjalna premiera broszury odbyła się w dniu 6 listopada 2023 w Sopocie podczas konferencji MADE FOR RESTAURANT, przeznaczonej dla przedstawicieli firm określanych wspólnym mianownikiem HoReCa.
Serdecznie zapraszamy do zapoznania się z publikacją !
Olej rzepakowy na nowo. Oliwa północy do polskich restauracji