W marcu rozpoczęliśmy emisje audycji radiowych informujących o korzystnych właściwościach oleju rzepakowego. Można o nim usłyszeć na antenie Radia Złote Przeboje, Radia Pogoda, Radia TOK FM i Chillizet.


Różne aspekty wynikające ze spożycia oleju rzepakowego przedstawią zarówno dziennikarze prowadzący programy jak i ekspert akcji „Wybieram olej rzepakowy” dietetyk Dorota Osóbka. Programy będą emitowane począwszy od marca do maja 2021 r. O oleju rzepakowym usłyszycie zarówno w dedykowanych mini-audycjach „Zdrowo i stylowo”, „Wiosna na talerzu” oraz „Zdrowie i uroda”, jak i w programach cyklicznych „Najlepszy weekend”, „Poranek Radia Pogoda”, „Przewodnik zdrowotny”, „U Toktora”, „Niedzielny obiad”, „Śniadanie do łóżka”, „Plac zabaw” oraz „Chilli Zjedz”.

Można będzie usłyszeć również jingiel sporsorski. Akcja jest finansowana z Funduszu Promocji Roślin Oleistych.

 Każdego dnia 72% Polaków, czyli ponad 21 mln osób, włącza radio i słucha go przez 4,5 godziny, a w tygodniu aż 92% Polaków słucha radia. Konsumenci słuchają radia regularnie, spędzają z nim większą część dnia oraz są lojalni wobec swoich ulubionych rozgłośni. Radio towarzyszy słuchaczom podczas porannej krzątaniny, w pracy, w samochodzie, w autobusie, tramwaju, w sklepie czy podczas przeglądania treści w Internecie.